Aanbod zorg 17+ vanuit WMO

Bekijk hier het aanbod van Conaction van de Zorg voor 17+ Voor jongeren vanaf 17 jaar zonder startkwalificatie biedt Conaction op basis van de WMO een maatwerkprogramma van 20 weken dat is gericht op perspectief. Tijdens dit programma wordt voor elke deelnemende jongere bekeken wat er nodig is om terug naar school of aan het werk te gaan, of te starten met een leerwerktraject. Voor dit programma werken we samen met andere organisaties als  Werkplein Hart van West-Brabant en Curio.

Het maatwerkprogramma van twee dagen begeleiding per week start weer in januari. Verwijzers kunnen jongeren vanaf 17 jaar daarvoor per direct aanmelden. Na de herfstvakantie start Conaction met individuele begeleiding als voorbereiding op het programma in januari.

Samenwerking Aleco
In het verleden heeft Conaction dit WMO-programma autonoom uitgevoerd in samenwerking met beroepsopleider Curio. Vanaf 2021 werkt onze organisatie samen met Aleco in het kader van haar programma Meet Your Talents. Aleco zal zich binnen de samenwerking met name richten op arbeidsmarktbegeleiding. De inzet van Conaction is vooral gericht op zorg- en onderwijs.