All4Care verbetert jeugdhulp West-Brabant

Conaction, onderdeel van All4CareJongeren die hoogcomplexe zorg nodig hebben, vinden niet altijd snel de juiste deskundigen. Ze raken soms verdwaald in de bureaucratie van grote instellingen en onduidelijke regelingen. Zorgcombinatie All4Care brengt daar verandering in door deze jongeren op maat te bedienen vanuit kleinschalige organisaties.

Hoogcomplexe jeugdzorg is bedoeld voor jongeren die intensieve en specialistische hulp nodig hebben in hun dagelijkse leven. Deze zorg wordt in West-Brabant geleverd door zeven aanbieders, waaronder enkele grote instellingen. Zij werken veelal vanuit een omkaderd zorgaanbod dat op werkdagen van negen tot vijf beschikbaar is. Het uitgangspunt van zorgcombinatie All4Care is anders. Wij richten ons volledig op de behoefte van de cliënt. Door de zorg daar omheen te organiseren krijgen jongeren sneller de specifieke hulp die nodig is om vooruit te kunnen in het leven.

All4Care bestaat uit jeugdzorginstellingen Conaction, Klaver4 en Pandor. Deze drie kleinschalige partijen leveren hoogwaardige zorg, elk vanuit een eigen specialisme. Lydia Zorg voor Jeugd, Edu-Smart en Marcia Kinder en Jeugdpsychologie geven aanvullende ondersteuning aan de zorgcombinatie. De specialisten van All4Care zijn indien nodig altijd bereikbaar, ook buiten kantoortijden. De partners binnen de groep regelen bovendien het volledige zorgtraject voor de cliënt. Daardoor hoeven jongeren en hun begeleiders niet het ene na het andere loket af om de juiste specialist te vinden.

De manier van werken van All4Care heeft aantoonbaar positief effect op de jonge doelgroep. Onze cliënten geven aan dat zij zich sneller en beter geholpen voelen. De uitval van jongeren in het zorgtraject van All4Care is zeer laag. Een grote meerderheid wordt door de op maat gesneden zorg in staat gesteld om een schooldiploma te behalen of werk te vinden.