"Niet alles alleen hoeven doen was het belangrijkste"

Conaction: "‘Niet alles alleen hoeven doen was het belangrijkste"Veel gezinnen hebben baat bij de ambulante hulpverlening van Conaction. Wij helpen cliënten om problemen het hoofd te bieden en te werken aan nieuw perspectief. Een praktijkvoorbeeld toont aan hoe dit proces werkt.

Een moeder die zelf een roerige jeugd heeft gehad, staat alleen in de opvoeding van haar 12-jarige zoon. Het gaat niet goed met hem op school en er zijn thuis steeds meer ruzies. Moeder wil vooruit in haar leven, ze wil het beste uit zichzelf halen. Ook wil ze het beste voor haar kind. Vanuit een uitkeringssituatie vindt ze een baan en dat is in het begin weer heel erg wennen.

Overzicht en advies
Moeder worstelt met het vinden van een goede balans tussen werk en thuis terwijl ze zicht probeert te houden op haar zoon. Soms wordt het haar teveel en raakt ze in paniek. Daarom spreekt ze in de avond als het nodig is met een hulpverlener van Conaction. Er wordt dan besproken welke zaken prioriteit hebben en wat kan wachten. De moeder wordt aangespoord om goed voor zichzelf te zorgen en krijgt hulp om orde op zaken te stellen. Ook vraagt ze adviezen over de aanpak van haar zoon die ze na de gesprekken in de praktijk brengt.

Op eigen kracht verder
Na een jaar kijkt moeder voldaan terug op alle stappen die ze in haar leven heeft gezet. Ook met haar zoon gaat het veel beter. Hij is gestart op een nieuwe school die beter bij hem past en zij helpt hem waar ze kan. Ook heeft ze geleerd haar zoon een beetje los te laten en verantwoordelijkheden te geven. Ze belt naar Conaction om te vertellen hoe het met haar gaat, want ze is trots op wat ze heeft bereikt. Ze geeft aan dat heus niet alles altijd goed gaat, maar dat zij en haar zoon er samen wel komen. Ze zegt dat het vooral fijn was dat ze het even niet alles alleen hoefde te doen, en dat ze het gevoel had dat ze alles kon zeggen en vragen.