Programma’s Conaction tijdens lockdown

Het programma van Conaction tijdens de lockdownDe lockdown van eind 2020 houdt Nederland in z’n greep. Toch blijft Conaction hulp bieden, zij het in aangepaste vorm met het oog op veiligheid voor cliënten en hulpverleners.

Alle programma's van Conaction lopen door tijdens de lockdown. Wel vindt de dagbehandeling bijvoorbeeld plaats in kleinere gezelschappen. De deelnemers worden daarvoor opgedeeld in ochtend- en middaggroepen van maximaal acht mensen.

Ook de ambulante hulp loopt door. Niet noodzakelijke afspraken op locatie worden zoveel mogelijk omgezet naar contact via beeldbellen. Op die manier wordt het aantal fysieke contacten beperkt en daarmee de verspreiding van het coronavirus tegengegaan.

Binnen de woongroep is vanwege het risico op virusverspreiding momenteel geen bezoek toegestaan. Daarnaast wordt erop gelet dat bewoners hygiënemaatregelen in acht nemen en wordt drie keer per dag de lichaamstemperatuur gemeten. Bewoners mogen naar buiten voor noodzakelijke afspraken en worden daarnaast gevraagd om binnen te blijven.

Door de lockdown lopen spanningen bij gezinnen soms op waardoor er sprake is van een toename van crisissituaties. Daarom is Conaction met een 24-uursdienst gestart die mensen in een crisissituatie op elk moment van de dag van hulp voorziet. Om de 24-uursdienst te bereiken kan het algemene nummer van Conaction worden gebeld: 0165 769033